VM-sølvvinder: Næste år venter hårdere konkurrence

Da TV MIDTVEST i juni mødte den 17-årige roer Ida Birkjær Petersen, turde hun kun drømme om en VM-medalje. Nu er drøm blevet til virkelighed.

Ida Birkjær Petersen forbereder sig på at skulle rykke fra junior til senior-rækken.
Ida Birkjær Petersen forbereder sig på at skulle rykke fra junior til senior-rækken.

Da TV MIDTVEST i juni mødte den 17-årige roer Ida Birkjær Petersen, mens hun trænede op til VM i Rotterdam, turde det unge stortalent kun drømme og håbe på en medalje.

Men Lemvig-pigen opnåede karrierens højdepunkt, da hun og makkeren på 2000-meterdistancen roede sig ind i næstebedste tid i finalen i Rotterdam i søndags. Siden april har hun roet i dobbeltsculler med københavnske Frida Sanggaard, og i dag gav måneders hårdt arbejde pote.

- Jeg tager i skole, tager ud i roklubben, laver enten lektier før eller efter træning. Det kræver virkelig disciplin og fokus på målet – at få båden til at ro stærkt, fortæller Ida Birkjær Petersen.

Siden hun første gang roede ud på fjorden i hjembyen Lemvig i 2010 er der sket meget. Allerede i 2011 flyttede hun til Holstebro Roklub og begyndte at ro på konkurrenceplan.

I 2013 blev hun udtaget til U18-landsholdet, og her har hun siden været en fast del af holdet.

Sidste år blev hun blandt andet nordisk juniormester.

Succesraten kommer til at knække

Og i søndags kom så VM-sølvmedaljen i hus. Men ambitionerne rækker til mere.

Ida Birkjær Petersen drømmer om på sigt at deltage i OL. Og hun er villig til at knokle for at nå dertil.

- Selvfølgelig har jeg også dage, hvor jeg ikke føler for det, hvis man har trænet hårdt og har ondt i hele kroppen. Men jeg ved godt, at jeg er nødt til at gøre det, hvis jeg vil blive ved med at udvikle mig og være med i toppen, siger hun.

Derfor træner den unge Lemvig-roer også 11-13 gange om ugen, samtidig med at hun passer sine studier på Holstebro Gymnasium.

Og til næste år ser hun frem mod at møde endnu større modstand, når hun rykker fra junior til senior.

- Jeg ved, at succesraten kommer til at knække. Det kommer til at ske, og det er jeg godt klar over, men så handler det jo bare om arbejde videre og arbejde hårdt, så jeg kan komme på topniveau igen.  

Mød Ida Birkjær Petersen i vores nyhedsudsendelse onsdag klokken 19.30.

4:21
Mød Ida Birkjær Petersen i vores nyhedsudsendelse onsdag klokken 19.30.