VM-ishockey i Boxen

Herning skal sammen med København være vært for VM i ishockey i 2018.

VM-Ishockey.jpg

En af verdens største sportsbegivenheder kommer til Herning. Den midtjyske by skal nemlig sammen med København være vært for VM i ishockey i 2018. Begivenheden kommer til at tiltrække tusindvis af spillere, officials, tilskuere og medier fra hele verden. Kampene skal spilles i Boxen i Herning og i den kommende Royal Arena i København.

- Det er svært at få armene ned. Dette er en historisk dag for dansk ishockey og med tanke på det arbejde, der er lagt i at få dette VM til Danmark, så tør jeg godt sige, at det heller aldrig bliver overgået. At vinde VM til Danmark i 2018 er en skelsættende begivenhed for vores sport, og både som dansker og formand for dansk ishockey, er jeg meget stolt, siger formanden for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen.

Blandt verdens største sportsbegivenheder

Til VM deltager af 16 lande, og mesterskabet varer i 17 dage. Både hvad angår varighed, tilskuere og tv-seere, er det blandt verdens største sportsbegivenheder. Der skal spilles i alt 64 VM-kampe i Herning og København.

- Herning har om nogen status af dansk ishockey-by. Sporten fylder meget i byens historie og identitet. Blue Fox er blandt de mest vindende klubber herhjemme, og har leveret stærke spillere til både NHL-ligaen i USA og til det danske landshold, fortæller Lars Krarup, borgmester i Herning.

Danmark fik 95 stemmer, mens den anden kandidat, Letland kun fik 12 stemmer.