VM i Surfing

I Hvidesande kæmpes der i denne weekend om verdensmesterskabet i freestyle-surfing. Det stille og solrige vejr har bekymret arrangørerne, men efterårsvinden tog fat fredag - i sidste øjeblik.

110915SURFING.jpg

I ugens løb har det stille, solrige vejr givet VM-arrangørerne grå hår, men dagens efterårsblæst satte godt gang i freestylesurfernes sejl.

- Nu er vinden kommet. Med solskin og det hele, og det ser ud som om, vi får vind både i dag og i morgen, så det bliver super, siger Katrine Kock Frandsen, der er medarrangør af VM-stævnet.  

Den friske vind giver surferne de bedste chancer, for at levere på vandet og ifølge arrangørerne, er der virkelig noget at komme efter som publikum.

- Freestyle windsurfing er jo rent show off, hvis man står som tilskuer og kigger på det. Man kan ikke andet end at blive imponeret af de her surfere, når de sejler rundt ude på vandet og slår kolbøtter og snurrer rundt om sig selv, fortæller arrangøren.

Verdensmesterskaberne i windsurfing bliver afviklet i forbindelse med vandsports-festivalen WaterZ og det er første gang, Hvidesande er vært for VM i Windsurfing.

Alle deltagerne skal på vandet igen lørdag, før freestyle-verdensmesteren kan kåres.

Kom med 17-årige Marcus Sönnicsen på vandet her:

1:32