VM i ishockey og godt vejr gav travlhed på hoteller i maj

I Herning var der 5700 eller 92 procent flere udenlandske overnatninger sammenlignet med maj 2017.

Både høj sol og VM i ishockey i maj hjalp den danske turistbranche til en særdeles god måned målt i overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne.

Antallet af overnatninger steg med 283.700 eller ni procent i forhold til samme måned sidste år. Det viser opgørelse fra Danmarks Statistik. Maj 2018 gik over i historiebøgerne som den varmeste maj, der ifølge DMI er målt i Danmark.

- Det flotte vejr afspejlede sig blandt andet i udendørslivet på campingpladserne og i lystbådehavnene, hvor der var henholdsvis 123.500 og 30.100 flere overnatninger end i maj sidste år, skriver Danmarks Statistik.

Dertil kommer, at pinsen faldt i maj, og så var der særligt en stor sportsbegivenhed, der trak fulde huse.

Fra 4. til og med 20. maj blev VM i ishockey afholdt i Herning og København.

- I Herning var der 5700 eller 92 procent flere udenlandske overnatninger sammenlignet med maj 2017, skriver Danmarks Statistik.

Især var der mange gæster fra lande, der deltog i verdensmesterskabet.

- Der var blandt andet en markant fremgang i finske, schweiziske og canadiske overnatninger med stigningsprocenter på henholdsvis 1347 procent, 1978 procent og 786 procent, skriver Danmarks Statistik.

I København steg antallet af udenlandske overnatninger 54.000 eller 12 procent i udenlandske overnatninger i maj i forhold til maj sidste år.

Især Finland, Rusland, Schweiz, Slovakiet, Sverige, Tjekkiet og Canada stod for de største stigninger.