Travlhed i køkkenet: VM i håndbold byder på sund kost til spillerne

To ugers intensiv VM-kampprogram kræver store mængder energi, og det skal komme fra den helt rigtige mad.

Hotellet i Herning, hvor seks af landsholdene bor under VM, bruger cirka tre liter olivenolie dagligt til spillernes salater.
Hotellet i Herning, hvor seks af landsholdene bor under VM, bruger cirka tre liter olivenolie dagligt til spillernes salater.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Uden mad og drikke dur helten ikke - især ikke når man er landsholdsspiller og spiller med ved VM i herrehåndbold i Herning.

Derfor er der travlhed i køkkenet på hotel Scandic Regina i Herning, hvor seks forskellige landshold, herunder det danske, bor under slutrunden. 

- Vi har åbent fra klokken fem og morgenen til to om natten, fortæller køkkenchef, Bo Poulsen. 

Holdene spiser fire til fem gange i døgnet på hotellet, alt efter hvordan deres program ser ud. Og maden skal naturligvis fortrinsvis være sund. 

- Vi laver selvfølgelig ikke flødesovs til dem. Når de har fri, så vil de godt have ribbensteg, indbagte rejer og sådan noget. Men når de spiller, så er det sportsmad, siger Bo Poulsen. 

Kasper Søndergaard stoppede på landsholdet i 2017. Han er den mest vindende landsholdsspiller.
Kasper Søndergaard stoppede på landsholdet i 2017. Han er den mest vindende landsholdsspiller.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Han har derfor lageret i kælderen fyldt af magert kød, pasta, salat og frugt. 

- ... og så selvfølgelig også lidt sødt, lyder det fra køkkenchefen.

Med 13 slutrunder i bagagen kender den tidligere landsholdspiller, Kasper Søndergaard, alt til vigtigheden af den rette forplejning, når der skal præsteres.

- At få noget ordentlig mad indenbords betyder rigtig meget. At man så ikke lige altid kan time det, ligesom man gør derhjemme i dagligdagen er en anden sag. Man spiser på nogle meget, meget specielle tidspunkter, for de spiller jo sent, så derfor bliver det tit mad klokken tolv om aftenen. Det er noget rod, men det vænner man sig til, siger den erfarne højre back, der til dagligt spiller i Skjern Håndbold. 

Ishockey-spillere ville have pizza

Mens håndboldspillerne holder sig til en sund kostplan, så nyder pizzeriaet Papa's i Herning godt af fans og andre omkring holdene til VM. 

- Igår havde vi Ungarns holdleder inde og spise, fortæller indehaver Mohamed "Mulle" Mustapha. 

Og han er ikke helt uerfaren med at servere for verdensstjerner. Da Herning var hjemby for VM i ishockey i maj sidste år, kom flere af spillerne forbi for at få pizza. 

- Det er noget af det vildste, jeg nogensinde har været med til i hele min mad-karriere. 

- Vores bedste kunder var det danske landshold og amerikanerne. Og så begyndte canadierne også gerne at ville have pizza, da de hørte, at de andre fik det, fortæller Mohamed "Mulle" Mustapha. 

2:29
Her kan du komme med en tur i VM-spisekammeret sammen med køkkenchefen på Scandic Regina i Herning.