VM i Biathlon: En blanding af orienteringsløb og skydning

Verdensmesterskaberne i Biathlon Orientering finder i øjeblikket sted i det midt- og vestjyske landskab. Christian B. Andersen fra Karup deltager, men har ikke de højeste forventninger til sin placering.

Christian B. Andersen deltager for første gang i år i VM i Biathlon Orientering, men han har ikke de store forventninger til placeringen i år. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

I øjeblikket afholdes der VM i Biathlon Orientering i Midtjylland.

Læs også Kig ud i nat: Årets største stjerneskudsstorm rammer

Sportsgrenen, der er relativ lille i Danmark, med kun 150 udøvere, er en blanding af skiskydning i løbesko og traditionel orienteringsløb.

Én af dem, der ikke havde de store forventninger om en topplacering, var Christian B. Andersen fra Karup Orienteringsklub. Hjemmebanen er desværre ikke en særlig stor fordel.

- Jeg ligger nok nede i bunden af feltet. Det her er jo min første reelle stævne, siger biathlondeltageren Christan B. Andersen.

- Jeg har nerver på, men også masser af kampgejst, sagde han til TV MIDTVEST inden han skulle ud på sprintdistancen. Løbet i dag består af først orienteringsløb, så fem liggende skud, så orienteringsløb igen, og til sidst fem stående skud.

Sportsgrenen, der er en blanding af orienteringsløb og skydning har cirka 150 udøvende i Danmark. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Selvom sportsgrenen Biathlon Orientering er meget lille, er Midt- og Vestjylland i disse dage vært for Verdensmesterskaberne i disciplinen, som er en kombination af orienteringsløb og skydning.

Stolt stævneleder

Og stævneleder Carsten Helligsø er stolt af, at Midtjylland kan bryste sig af sådan et arrangement.

- Det er da stort, at vi kan få lov til at lave stævnet her. Og at vi har fået så mange deltagere er j ohelt vildt. Vi havde håber på 130 deltagere, siger Carsten Hellingsø.

- Så vi kan næsten ikke få armene ned af bare stolthed.

165 deltagere fra lande som Danmark, Sverige, Finland, Storbritannien, Benelux-landene, Norge og Kina konkurrer om at være bedst - og ikke mindst hurtigst - til finde vej og ramme plet med geværet her i Finderup militærterræn.

Verdensmesteskabet fortsætter til den 12. august i Skive og Finderup.  På ruterne kæmper elite- og amatørudøvere side om side.

Læs også Viborg ophæver kontrakt med målmand