Udlejningsboost: VM-fans overnatter hos private

Når VM-håndboldfans fra hele verden i disse dage gæster Herning, vælger mange af dem at betale for at sove på en sofa hos private udlejere.

Boxen propfyldt til kampen mellem Norge og Danmark. Mange fans overnatter hos private udlejere.
Boxen propfyldt til kampen mellem Norge og Danmark. Mange fans overnatter hos private udlejere.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Håndbold-feberen raser for alvor i Danmark og i Herning, hvor Danmark onsdag aften i Boxen spiller den sidste og afgørende kamp om en plads i semifinalen. Semifinalen spilles i Hamborg men bronzekampen og finalen spilles også i Boxen på søndag. 

Verdensmesterskabet har også fået mange udenlandske fans til byen, som i høj grad har valgt at finde privat husly gennem en af verdens største private udlejningsplatforme Airbnb.

Airbnb oplyser til TV MIDTVEST, at de under VM-turneringen i Herning fra 10.- til 20. januar har oplevet en vækst på 295 procent i forhold til samme periode sidste år. 

Private tjener gode penge på udlejning

Det giver gode penge i lommerne hos de private udlejere, der har valgt at udbyde et værelse eller deres hjem under de første ti dage af turneringen. Hver vært har ifølge platformen således tjent i gennemsnit 4.800 kroner på at leje ud i perioden.

Ser man alene på finaledagen på søndag d. 27. januar oplever Airbnb en vækst på hele 1060 procent sammenlignet med samme dag sidste år. Ifølge platformen kommer de mange fans hovedsageligt fra Danmark, Norge, Tyskland og Frankrig.

Det er ikke første gang, at Herning oplever et boost under store internationale sportsbegivenheder i byen. Sidste år under VM i Ishockey registrerede Airbnb en endnu større stigning i antallet udlejninger i Herning. 

1:56
Indslag 21/12-2017: Herning er den by i hele Europa, der oplever den største stigning i antallet af bookinger på AirBnB.