VM: Danmark forventer lige kamp mod Sverige

De danske og svenske spillere kender hinanden godt. Danskerne forventer stor tænding søndag aften.

Søndag aften afgøres det, om VM-festen i Herning fuser ud en hel uge før finalen. Det sker, hvis Danmarks hjemmebanehelte sendes ud af Sverige i 1/8-finalen.
    
Dagen før dagen er vurderingen i den danske trup, at kampen er ret åben. Begge hold spås lige stor chance for avancement, og der snakkes helt klassisk om at vise niveauet på dagen og de små ting som afgørende for udfaldet.
    
- Jeg tror, det bliver en lige kamp. Sverige er et godt hold, men de svenske spillere synes også, at vi er gode, siger målvogter Sandra Toft.
    
- Jeg tror, det hold, der laver færrest fejl og scorer på chancerne, vinder, siger Anne Mette Hansen.
    
- Det er fifty-fifty - begge hold ligger til at kunne gå videre, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.
    
Mange af svenskerne spiller eller har spillet i den danske liga.
    
- Spillerne kender hinanden indbyrdes, men måden at gøre tingene på er forskellig fra det, de gør i klubberne, så det betyder nok ikke så meget, mener landstræneren.
    
Man tænker som udgangspunkt på det svenske forsvar som fladt og defensivt.
    
- I perioder står de relativt fladt og stoler på, at de er store og stærke, og det gør de godt. Og så er der perioder, hvor de kommer frem på backerne. Man kunne godt frygte, at de synes, det ville være en god idé at gå så langt frem mod os, siger Klavs Bruun Jørgensen.
    
Målvogter Rikke Poulsen ser frem til at møde Sverige.
    
- Det er altid nemmere, når man møder modstandere, hvis spillestil vi kender, frem for når vi møder Angola, der kan hoppe og springe. Her kender vi trods alt spillestilen, og vi kender spillerne enormt godt, siger Poulsen, der har opskriften klar:
    
- Det er bare at give fuld skrue. Der er ikke noget, de hellere vil end at slå os ud på hjemmebane. Og der er ikke noget, vi hellere vil, end at slå Sverige ud. Så der bliver tænding på, siger hun.
    
Anne Mette Hansen har været største danske VM-lyspunkt, og hun er også helt klar på, hvordan danskerne skal gribe kampen an.
    
- Vi skal forberede os som til alle andre kampe og gå ind og spille, som var det den sidste håndboldkamp, vi nogensinde kommer til at spille, siger hun.
    
Der fløjtes op til skandinavisk VM-håndbold klokken 20.45.
    
/ritzau/