VM blev stor publikumssucces

VM i kvindehåndbold er netop slut. Og på trods af et skuffende sportsligt resultat, så blev det et VM med stor publikumssucces.

VM i Boxen

VM i kvindehåndbold har siden den 5. december været afviklet på dansk jord i byerne Herning, Næstved, Kolding og Frederikshavn. Slutrunden er netop blevet fløjtet af, og selv om der ikke var medaljekampe til de danske håndboldkvinder, vurderer Dansk Håndbold Forbunds formand, Per Bertelsen, at mesterskabet overordnet har været en stor succes.

Ikke mindst fordi 150.000 tilskuere besøgte VM. En stor del af dem i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Jeg er meget, meget tilfreds efter dette mesterskab. Alle de mål, vi havde sat os for arrangementet, er blevet indfriet, heriblandt har alle arenaerne været rigtigt godt besøgt, og stemningen har været i top, vi har skabt en unikt feminin og kreativ udsmykningsmæssig ramme, og økonomisk er vi også kommet i mål, konkluderer Per Bertelsen og dedikerer en stor del af æren til værtsbyerne og de 1.200 frivillige:

VM ikke muligt uden frivillige 
Den store frivillige indsats spiller ifølge formanden en afgørende rolle for, at værtskabet overhovedet har været muligt, og han sender derfor en taknemmelig tanke i retning af hjælperklubberne, Hauge GIF, Næstved-Herlufsholm, Kolding IF og Frederikshavn FI.

- Endnu en gang har vi set vores mange frivillige levere et helt formidabelt stykke arbejde, og det er også helt uundværligt, da vi ikke havde kunnet afholde mesterskabet, hvis vi skulle have købt alle de arbejdstimer. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at overskuddet går ubeskåret til breddehåndbolden, siger Per Bertelsen.

En stærk organisation 
VM 2015 kommer i kølvandet på både damernes EM i 2010, dame-U19 EM i 2013 og herrernes EM 2014. Samtidig ser DHF allerede nu frem til herrernes VM 2019, der arrangeres sammen med Tyskland, og damernes EM 2020, der arrangeres sammen med Norge. Det betyder, at der står en stærk organisation bag mesterskaberne, mener håndbold-formanden:

- Vi har efterhånden stor erfaring i at afholde mesterskaber i Danmark – mange af vores folk var endda med, da vi havde damernes mesterskaber i 1999 og 2002 – så jeg er som både håndbold-formand og ORKO-formand glad for og stolt over, at vi samler så meget erfaring og dermed er i stand til at løfte niveauet fra mesterskab til mesterskab. Det er en suveræn styrke, vurderer Per Bertelsen.

Også hos DHF’s samarbejdspartner, Sport Event Denmark, som har støttet stærkt op om dette VM, er der tilfredshed med arrangementet.

- Fire fantasiske værtsbyer, Næstved, Frederikshavn, Kolding og Herning, og én samlet nation har i den grad skabt en festlig ramme om VM i håndbold her i december. Flere af kampene i Jyske Bank Boxen har været totalt udsolgt, og tæt på to millioner var bænket foran skærmen, da Danmark spillede kvartfinale mod Rumænien. Også internationalt har Danmark endnu en gang spillet sig på banen. For hver gang vi i Danmark afvikler et mesterskab kan vi løfte barren. Med EM for herrer sidste år og VM for kvinderne i år har vi derfor et godt afsæt til de kommende håndboldmesterskaber på hjemmebane – VM for herrer i 2019 og EM for kvinder i 2020, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.