Virksomheder tjener på russisk embargo

Russisk boykot er ikke kun negativt for dansk eksport. For boykot betyder egenproduktion, og det kan for eksempel kræve dansk teknologi.

141125Russere.jpg

Rusland vil ikke importere danske fødevarer, så de har brug for produktionsudstyr, som eksempelvis Viborg-virksomheden, Samson, laver.

- Det giver bare ekstra store muligheder for os, fordi vores teknologi kan udvikle det russiske landbrug, siger Jes Mosbæk Rasmussen, der er regional salgschef ved Samson.

I forbindelse med landbrugsmessen, Agromek, i Herning er en russisk delegation på visit hos SAMSON for at se nærmere på en mulig stor investering i det danske udstyr.

- I Rusland regnes Danmark som et land med en god udvikling i landbruget. Derfor er det spændende at komme til Danmark og møde de danske producenter, fordi de leverer nogle effektive produkter i en god kvalitet, fortæller den russiske landmand, Sergey Resunenko.

I denne uge får Samson besøg af over 130 mulige udenlandske kunder, hvoraf mange er russere.

2:24
Agromek er i år SÆRLIG interessant for russerne. De skal nemlig selv producere fødevarer pga. importforbuddet. Det kan smitte af på flere midt- og vestjyske virksomheder, som stadig kan sælge varer til det russiske landbrug.