Virksomheder står klar til at overtage Tvilum-ansatte

100 medarbejdere kommer ikke med over i den nye udgave af Tvilum. Men de har gode chancer for at komme i arbejde igen.

Tvilum har afdelinger i Kjellerup, Fårvang og Polen.
Tvilum har afdelinger i Kjellerup, Fårvang og Polen.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

De omkring100 medarbejdere, som står til at miste deres arbejde i forbindelse med, at den midtjyske møbelkoncern Tvilum har fået nye ejere, har gode chancer for at komme i arbejde igen.

Det vurderer formanden for 3F Silkeborg, Jens Svenningsen, over for TV MIDTVEST.

- Heldigvis ser det forholdsvis lyst ud, siger han.

Svenningsen fortæller, at han allerede har fået henvendelser fra virksomheder, der er klar til at overtage nogle af medarbejderne. 

- Så jeg tror, at vi relativt hurtigt vil kunne finde job til langt de fleste, siger han.

De godt 600 medarbejdere på Tvilum, der har afdelinger i Kjellerup, Fårvang og Polen, blev for en uge siden sendt hjem, da virksomheden fik økonomiske problemer. Fredag kom det så frem, at virksomheden er blevet overtaget af en dansk investorgruppe, der vil sikre arbejde til 500 af de cirka 600 ansatte.

- Først og fremmest er jeg rigtig glad og lettet over, at Tvilum stadig eksisterer. Jeg synes, at det er frygteligt trist, at ikke alle kommer med, men jeg må alligevel sige, at jeg er lettet over, så mange bliver en del af den nye virksomhed. 

- Så det er sådan en glæde, der er blandet med lidt malurt i bægeret. Det er rigtig træls for 100 mennesker, men vi har sikkerhed for, at Tvilum eksisterer, og vi har et håb om, at den vil vokse sig større og få flere arbejdspladser - måske også til nogen af dem, der ikke kom med i første omgang, siger Jens Svenningsen.

1:27
Se et interview med Jens Svenningsen, formand for 3F Silkeborg, her.

Morten Høgh (LA), der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Silkeborg Kommune, deler Svenningsens optimisme. Han fortæller, at kommunen er klar med en målrettet indsats for at hjælpe de medarbejdere, der mister deres arbejde.

- Der vil blive taget godt hånd om dem. Det er positivt, at de kommer ud på et tidspunkt, hvor der er højkonjunktur i samfundet. Det er dygtige mennesker, der er vant til at møde på arbejde og kan noget. Der er rigtig mange virksomheder i Silkeborg og de omkringliggende kommuner, der efterspørger arbejdskraft, så jeg er meget fortrøstningsfuld i forholdt til, at de nok skal finde en plads, siger han.

Møbelvirksomheden Tvilum er reddet fra en truende konkurs, og 500 af de godt 600 ansatte er nu sikret job.