Virksomheder slipper for miljøgodkendelser

Regeringen vil gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark. De vil fritage 300 virksomheder fra at søge om miljøgodkendelser.

Esben_Lunde_Larsen.jpg

Hos Thisted Bryghus glæder de sig over regeringens nye regler. Her står de netop og mangler en godkendelse, så de kan udvide produktionen.

-Vi kan lave tre en halv million liter øl nu, men vi vil gerne op på fire, og så skal vi simpelthen bruge noget mere tankkapacitet, siger Antoni Aagaard Madsen, der er brygmester ved Thisted Bryghus.

 

Bryghuset har svært ved at følge med efterspørgslen - og så er det endnu sværere at vente på en miljøgodkendelse til de nye tanke.Men med regeringens ændringer bliver det måske også sidste gang.

 

Jeg synes virkelig, det er dejligt, at vi bliver lettet for nogle byrder, sådan en relativ lille produktionsvirksomhed som Thisted Bryghus, fordi det er tungt meget af det der myndighedsgodkendelse, det er noget vi bruger meget tid på, lyder det fra

 

Inden for det seneste år har bryghuset haft seks miljøtilsyn fra kommunen. Brygmesteren ser frem til færre besøg og kortere sagsbehandlinger. Han mener nok, han kan finde på noget andet at give sig til  i stedet.

 

-Jeg kunne sagtens finde på noget andet for eksempel at lave noget nyt godt øl, lyder det fra ham.

 

Miljø og fødevareministeren ændrer reglerne, fordi ventetiden på de nuværende syv måneder i gennemsnit for en miljøgodkendelse er for lang.

 

-Regeringen ønsker at gøre det enklere at drive virksomhed i Danmark, og også fordi vi gerne vil have, at virksomheder, som konkurrerer internationalt, hurtigt kan omstille sig og ikke skal vente på for lange sagsbehandlingstider, siger miljø-og fødevareminister fra Vestre, Esben Lunde Larsen.

 

Formanden for miljøudvalget i Viborg ærgrer sig. Han mener, regeringen vægter produktion højere end miljø.    

 

-Ministeren skulle i stedet for at sige, at vi skal glemme miljøet endnu mere, som jo er regeringens politik, kigge ind og sige, hvordan kan det være, at de her sager, hvis de er så oplagte skal tage syv måneder for at de kan få en miljøgodkendelse.

 

Esben Lunde Larsen mener dog ikke, at regeringen med de nye regler nedprioriterer miljøet.

 

-Vi laver jo netop ikke om på miljøreglerne. Virksomhederne skal fortsat leve op til de generelle miljøregler, men der bliver frihed under ansvar og så vil kommunen jo fortsat føre et miljøtilsyn, lyder det fra ministeren.

 

 

Hos bryghuset betyder ændringerne ikke, at de begynder at slække

 

-Vi har hele tiden monitorering på, så jeg mener ikke, at det er noget problem. Vi vil stadigvæk have de sammen krav. Vi vil bare ikke skulle bruge så meget tid på dagligt at tale med myndighederne omkring det.

 

Til gengæld forpligter det, når brygmesteren får mere tid til at lave nyt, godt øl.

De nye regler er netop sendt i høring og forventes at træde i kraft 1. juli.