Virksomheder kæmper med at finde medarbejdere

Ledigheden er så lav, at mange firmaer har svært ved at rekruttere den fornødne arbejdskraft. Lem-virksomheden Landia er ingen undtagelse.

Landias direktør, Steen Buhl Larsen, skal kæmpe for at få besat virksomhedens ledige stillinger.
Landias direktør, Steen Buhl Larsen, skal kæmpe for at få besat virksomhedens ledige stillinger.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Der er nok at lave på arbejdsmarkedet i Danmark i disse år, hvor antallet af lønmodtagere er højere end nogensinde før.

Men selvom det umiddelbart lyder positivt, så giver situationen på jobmarkedet også problemer.

Det positive opsving gør det nemlig svært for firmaerne at finde nok arbejdskraft, og det mærker virksomheden Landia i Lem, forklarer direktøren.

- Vi kunne godt bruge nogle flere folk hele vejen rundt, for vi har opgaverne til det, og der er mange ude i den store verden, der gerne vil os, Steen Buhl Larsen.

- Vi oplever, at feltet af ansøgere er for lille. Når først man skal til at snakke om, hvor man skal bo henne, så er der pludselig langt at køre herud til Ringkøbing-Skjern Kommune, lyder det.

Kommunen forsøger at lokke unge til

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af lønmodtagere steg med 4.800 fra april til maj. Det betyder at historiske 2.743.400 danskere nu er i job.

Derfor gør man, hvad man kan hos Ringkøbing-Skjern Kommune for at lokke nye kræfter til, så de mange stillinger kan blive besat.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V).
Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V).
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Vi gør en del forskellige ting. Vi har noget, vi kalder ’klub eksilvestjyder’, hvor vi forsøger at bibeholde kontakten til de unge mennesker, når de flytter ud for at uddanne sig. Det er et forsøg på at bevare tilknytningen til de unge mennesker, så de i sidste ende vælger at bosætte sig her igen, siger borgmester Hans Østergaard (V).

- I sidste ende kan nogle af firmaerne blive nødt til at sige nej tak til nye ordrer. Både for virksomhederne og kommunen vil vi gerne, at væksten fortsætter.

Handler om at gøre sig synlig

Hos Landia har man også forsøgt sig med forskellige tiltag. Blandt andet har Lem-virksomheden deltaget i erhvervsrådets forløb ’Vind et Job’, som dog ikke endte med at kaste en ny medarbejder af sig.

Alligevel har det ifølge Landias direktør stor betydning at gøre sig synlig. Og måske er det også en af forklaringerne på, at virksomheden kan byde fem nye medarbejdere velkommen til Lem per 1. august.

- Det går ud på at brande både kommunen og os.

- Det gør jo, at der hele tiden er nogen, der vil os, så vi kan få ansat nogle i vores virksomhed, siger Steen Buhl Larsen.

Det er særligt industriteknikere og maskinmestre Landia er på udkig efter.

2:06