Virksomhed øgede eksporten med hjælp fra staten

Metalvirksomheden KM Rustfri i Skive kan bryste sig af, at de sender flere af deres produkter ud af landet. Det er blevet muligt gennem hjælp fra staten.

Eksport KM Rustfri Skive produktion fabrik

På et tidspunkt, hvor det ellers er svært for mange små og mellemstore virksomheder at skaffe penge til at styrke eksporten har metalvirksomheden KM Rustfri fra Skive benyttet sig af tilbud om hjælp fra staten, og resultatet har været flere arbejdspladser. 

- Vi har allerede øget antallet af produktionsmedarbejdere med ti procent de sidste to måneder, og det vil komme til at fortsætte i 2016, fortæller Peter Espersen, direktør i KM Rustfri.

Virksomheden i Rønbjerg ved Skive laver rørdele i rustfrit stål. Senest har de fået en ny opgave fra en stor kunde i Tyskland. Det har skruet produktionen op med 20 procent.

Men for at kunne løfte opgaven måtte virksomheden investere. Her fik direktøren hjælp fra sin bankrådgiver. Hun vidste nemlig, at han kunne få risikovillig kapital med garanti fra Eksport Kredit Fonden.

- Fra dag et har vi snakket om, at det her var den helt rigtige løsning og en oplagt mulighed siger Jette Lind Jørgensen, Erhvervsrådgiver ved Jyske Bank i Holstebro.

Flere banker har i samarbejde med Eksport Kredit Fonden fået uddannet særlige eksport-ambassadører, som kan vejlede virksomhederne i at låne statsgaranterede penge til eksport-initiativer. Sidste år sikrede de særlige eksport-ambassadører kreditter for mere end 50 millioner til de små og mellemstore virksomheder. 

2:08
Metalvirksomhed fra Skive sender flere varer til udlandet med løft fra eksportstøtte-ordning.

I alt har KM Rustfri skaffet seks millioner til investeringer. Det vil betyde bedre maskiner og endnu flere metaldele til udlandet. 

- Uden de her instrumenter, som f.eks. Eksport Kredit Fonden som jo arbejder via bankerne, der ville det ikke have været muligt at opnå den her vækst, fastslår direktør Peter Espersen.