Virksomhed i Ikast forvandler containere til boliger

Rasmus Fynshave og Frank Rasmussen bygger ifølge dem selv fremtidens boliger ud af skibscontainere.

Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

En container, en mand med krudt i bagdelen og en mand til at styre ideerne. Så har man elementerne til en virksomhed. Sådan lyder opskriften i hvert fald for virksomheden Danish Container House i Ikast.

Vi mener bestemt, det har en plads i fremtiden.

Frank Rasmussen, Indehaver, Danish Container House.

For et år siden købte Rasmus Fynshave en faldefærdig bygning i Ikast. Her et år senere er han sammen med sin kammerat Frank Rasmussen indehaver af Danish Container House, der har 9 ansatte.

- Hver gang nogen fortæller mig, at det ikke kan lade sig gøre, bliver jeg stædig. Så skal jeg nok vise, at selvfølgelig kan det lade sig gøre, siger indehaver Rasmus Fynshave.

Læs også Brødre driver egen forlystelsespark: - Vi producerer trætte familier

Danish Container House forvandler skibscontainere til studieboliger og villaer. Konceptet er, at de bygger en færdig bolig ud af en gammel skibscontainer. Når boligen er bygget færdig, bliver den læsset på en lastbil og kørt ud til kunden.

- Det er fremtidens løsning på innovativt byggeri. Det er bæredygtigt, det er hurtigt, og det er et sundt byggeri, så vi mener bestemt, det har en plads i fremtiden, siger indehaver Frank Rasmussen

Fra november 2017 til august 2018 er virksomheden vokset med rekordfart. De to virksomhedsindehavere har 9 ansatte, hvor fire af dem er unge drenge. De er kommet under Rasmus Fynshaves vinger og er blevet en stor gevinst for virksomheden.

Læs også 50 år i fiskeauktionen: - Det er bare dejligt

- Jeg har også været en af de knægte, som ikke kunne sidde stille i skolen, så jeg vil gerne være med til at lave succeshistorier ud af sådan nogen. Der er historier nok, der går den anden vej, sige Rasmus Fynshave.

En af de unge drenge er Jonas Ulriksen, som også er glad for at være en del af Danish Container House,

- Han har lært mig både at bestille noget, men også at bruge mit hoved rigtigt, siger Jonas Ulriksen, der er ansat i virksomheden.

Det første hus fra Danish Container House står på Fisketorvet i København, og priserne starter ved 9.500 pr. kvadratmeter. 

08:56

skibscontainere forvandles til nøglefærdige studieboliger og villaer på en virksomhed i Ikast

Luk video