Vinterferien begynder med højtrykssol

Tirsdag og onsdag bliver ugens flotteste dage med solskin til hele landet, lover DMI.

Sol.jpg

Skolernes første ferie i det nye år begynder mandag, og de første dage bliver flotte med sol over hele landet, frostfulde morgener og op til fem plusgrader i dagtimerne.
    
- Det bliver rigtig flot højtryksvejr. Og luften er tørret så meget ud, at der ikke er tilstrækkelig med fugtighed til skydannelser. Det bliver næsten helt alpint - trods manglen på bjerge, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved DMI.
    
Men det varer kun til og med onsdag.
    
- Torsdag skifter det. En front kommer ind fra Atlanterhavet. Den bringer lunere vejr med sig, men også skyer, mere blæst og småregn, siger Frank Nielsen.
    
Temperaturerne kan derfor torsdag og fredag stige til otte-ni grader.
    
Mandag morgen derimod bliver folk, der er tidligt ude af fjerene, mødt af kuldegrader. Helt ned til otte graders frost er der målt i de nordlige og østlige egne, hvor vejret er mest klart i morgentimerne.
    
Men solen kommer frem over hele landet.
    
- Det kniber lidt med den sydlige del, men fra omkring middagstid kommer solen også frem der, forsikrer Frank Nielsen.
    
Kombineret med svag til let vind fra østlig retning og omkring fem plusgrader er der gode muligheder for at få noget farve i kinderne.
    
- Tirsdag og onsdag bliver ugens flotteste dage. Igen med frost i nattetimerne og kolde morgener. Flere steder med rimtåge. Men så bryder solen igennem over hele landet begge dage, siger Frank Nielsen.
    
Natten til onsdag bliver kold, men tør og klar med ned til otte minusgrader.
    
Onsdag aften forudser DMI frostgrader på cirka fem, men natten til torsdag begynder vejret at slå om. Det bliver mellem én og fem plusgrader. Varmest i Vestjylland.
    
Torsdag bliver hovedsageligt skyet med en smule regn rundt omkring. Fredag kan blive den varmeste dag inden weekenden med op til ni grader, en lille smule sol og stort set ingen nedbør.
    
/ritzau/