Vindum om borgmesterkup: Uprofessionelt

Den snart forhenværende borgmester i Silkeborg kommune Hanne Bæk Olsen indrømmer nu, at hun har forsøgt at kuppe sig til borgmesterposten. Manglende situationsfornemmelse, mener Steen Vindum.

Det mislykkede forsøg på borgmesterkup i Silkeborg er et udtryk for uprofessionel opførsel, lyder det fra den kommende borgmester Steen Vindum.

Spillet om borgmesterposten har rumsteret længe efter valget i Silkeborg. Tre politikere har holdt møde udenom Steen Vindum med den tidligere borgmester Hanne Bæk Olsen - hvor hun ville drøfte muligheden for et borgmesterkup.

- Politik handler om at have maksimal indflydelse. Sådan er spillet. Det handlede jo om, at der var nogen, som måske ville springe til vores side. Det kan vi jo i princippet ikke forhindre dem i, siger Hanne Bæk Olsen til Midtjyllands Avis.

Den afgående borgmester havde ellers allerede indgået en konstitueringsaftale med Venstres Steen Vindum, og at løbe fra sit ord på den måde er ikke acceptabel opførsel i følge den kommende borgmester.

- Det virker måske en lille smule uprofessionelt og vidner en lille smule om ikke særligt god situationsfornemmelse, at man så tror, at okay - så kan vi lave om på verden. Så jeg synes i det hele taget, sagen har været træls at se på, siger Steen Vindum til TV MIDTVEST.

- Jeg ved godt, hvordan det er at være politiker, og at man også skal gå efter magten. Der bruger man forskellige metoder. Jeg siger bare, at det at tage en metode i brug, hvor man ikke længere respekterer vælgernes dom, det er forkert. Og det ville jeg ikke selv gøre, uddyber han.

Byrådsmedlem Leif Lund valgte søndag selv at forlade DF efter kupplanerne i Silkeborg, hvor han tilbød socialdemokraterne at skifte parti mod en formandspost.