Vindstød af orkanstyrke over landsdelen

Stormen har nu for alvor taget fat i Midt- og Vestjylland. Især er de vestjyske kyster ramt med vindstød af orkanstyrke.

(Opdateret kl. 17.19)

I Hvide Sande Havn er det gået vildest for sig denne stormfulde eftermiddag. På havnen melder havnefogeden, at der er målt vindstød på 36 meter i sekundet. Det er vindstød af orkanstyrke. Længere oppe af kysten melder både Thorsminde og Thyborøn Havne om hård vind. Begge steder har vindstødende haft stormstyrke med 30 og 31 meter i sekundet.

Ikke store problemer med vandstanden

Selvom det stormer over landsdelen, så har havnene ikke de store problemer med vandstanden. I Thorsminde Havn oplyser havnechef, Leif Jensen, at vandstanden klokken 16.15 er 1.12 meter over normalen, og at prognosen fra DMI lyder på op mod 1.70 meter over normalen, hvilket vil få vandet til lige at ramme kajkanten.

- Det kommer ikke til at give de store problemer, det bliver meget kortvarigt, at den rammer 1.70 meter over, så vi har oplevet langt værre, og der er ingen problemer, fortæller Leif Jensen.

Politi: Relativt smerterfrit gennem stormen

Klokken 17 melder vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, at landsdelen generelt er gået relativt smertefrit gennem stormen. Der er væltede træer i Skjern-Tarm-området, men politiet har ingen meldinger om hverken person- eller materielle skader.

Ifølge TV2 Vejrets prognoser skulle stormen kulminere over landsdelen omkring kl. 18.00