Vindmøller truer Thylejren

Thylejren skal ryddes, hvis vindmølle-testcentret i Østerild bliver en realitet. Det mener Landsforeningen for Bedre Miljø.

thylejren.Transcoded.01_001.jpg

Thylejren vil på grund af støjgrænser ikke kunne eksistere samtidig med det nye testcenter i Østerild, siger Landsforeningen for Bedre Miljø.

For meget støj

I 2006 kom der nye regler for at bygge vindmøller i Danmark. De siger, at vindmøller højst må støje 37 decibel i områder med boliger, sommerhuse, kolonihavehuse og "rekreative" områder. Testmølle området i Østerild er netop valgt, fordi kun fem boliger ligger så tæt på møllerne, at de skal eksproprieres. Det har ligget fast, siden Miljøministeriet sidste år undersøgte støjgenerne fra testcentret i en VVM-undersøgelse. Men indtil nu har ingen bemærket, at Thylejren ligger inden for støjgræsen. Her bor 75 mennesker og deres børn fast - det fik de i 1995 særtilladelse til. 

Kommunen: Thylejren er ikke et boligområde

Thisted kommune ser dog slet ikke noget problem for hverken møller eller lejren. For kommunen mener slet ikke, at Thylejren er et boligområde. Derfor gælder reglerne ikke her, lyder meldingen. Den ser hverken nogen grund til at lukke lejren eller gøre mere ved sagen. Sagen er nu nået frem til Christiansborg, hvor Enhedslistens Per Clausen vil kalde miljøministeren i samråd.

Se indslag her: