Vindmøller sat på standby

En storstilet plan om opførelse af 140 nye vindmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune bliver nu sat på standby. El-nettet er fyldt, og der går mindst tre år, før der er lavet plads til strøm fra flere møller.

vindmoeller002.jpg

Der har været så meget gang i byggeriet af vindmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune, at der nu ikke er plads til flere. Ikke fordi de ikke kan være der, men fordi el-nettet ikke kan tage imod al strømmen.

Derfor skal der bygges en ny transformatorstation. Og det tager lang tid.

- Vi har nogle tilladelser vi skal have i hus og vi har nogle komponenter der skal købes ind. Og når alt det skal lægges sammen, og der er tale om 150 kilowatt, som det er i det her tilfælde, så kan der gå tre et halvt år, siger Poul E. Thomsen, Direktør, Vestjyske Net.

Flere vindmølleprojekter er allerede godkendt. Blandt andet i Lem. En mølle er allerede stillet op, men de resterende ti må nu vente. Nogle ville måske spørge, hvorfor el-selskabet ikke er gået i gang noget før?

- Vi skal have en sikkerhed for at vindmøllerne kommer. For kommer de ikke, så laver vi jo anlæg, der ikke kan bruges til noget. Og det er jo ikke særlig heldigt, siger Poul E. Thomsen.

Ringkøbing-Skjern Kommune har markeret sig som vindmølle-kommune. Det fyldte elnet forsinker nu planerne.

 

Hør her Ole Kamp, Fmd., Teknik- og miljøudv., Ringkøbing-Skjern Kommune kommentere på mølle-problemet: