Vindmøllekritikere taber retssag

Landsforeningen for Bedre Miljø har tabt retssag mod miljøministeriet. Det omstridte testcenter i Østerild er ikke opført ulovligt.

Miljøministeriet har fulgt reglerne i forbindelse med opførelsen af omstridt vindmølletestcenter i Østerild i Thy. Det fastlår Vestre Landsret i en dom, der blev afsagt torsdag klokken 9. 

Ministeriet er blevet sagsøgt af blandt andre Landsforeningen for Bedre Miljø, som mener, at de op mod 250 meter høje vindmøller er opført i strid med EU-regler.

Staten betaler omkostninger

I sommeren 2011 blev de første træer fældet i klitplantagen i Østerild under stor bevågenhed. Aktivister forsøgte dengang at forhindre entreprenørmaskinerne i at rydde området.

Vestre Landsret har med torsdagens dom bestemt, at det er statskassen, som skal betale de omkostninger, som Miljøministeriet har haft i forbindelse med retssagen. Det drejer sig om 550.000 kroner.

Testcentret er placeret mellem Nationalpark Thy og Nordeuropas største ynglepladser for trækfugle. I alt er der fældet 245 hektar skov, og vindmøllerne er op til 250 meter høje.

/ritzau/