Røde tal: Besøgscenter ved testcenter for vindmøller tjener ikke penge nok

Vindmølletestcentret i Østerild blev dyrere end planlagt for Thisted Kommune sidste år. Forventningerne til næste års budget er dog intakte.

For få indtægter fra både udlejning og besøgende er årsagen til, at Thisted Kommune sidste år måtte smide næsten 230.000 kroner mere end budgetteret i vindmølletestcentret ved Østerild, nord for Thisted. Det skriver Nordjyske.

Besøgscentret, der ligger i forbindelse med selve vindmølletestcentret, åbnede i efteråret 2017 med plads til udstilling samt lokaler, hvor virksomheder kan leje sig ind. Men det har altså ikke levet op til forventningerne. 

- Grundlæggende har vi været for optimistiske sidste år i vores forventninger til indtægter, og det er det, vi ikke er kommet i mål med, siger Lars Sloth, direktør for Thisted Kommunes børne- og familieforvaltning, til TV MIDTVEST.

- Især har det været udlejning af lokalerne og rundvisningerne, som vi også har budgetteret med, der har svigtet. Man kan jo også besøge centret uden at få en rundvisning og komme ind ganske gratis. Vi har jo en stor interesse i, at folk kommer ind og ser stedet, og så må vi jo tilpasse vores udgifter til det niveau, lyder det. 

Tror på budgettet i 2019

Selvom 2018 har givet røde tal på bundlinjen, så forventer Thisted Kommune stadig, at budgettet for 2019 vil holde. Det skal blandt andet sikres ved oftere at udleje lokalerne i besøgscentret.

- Dels har vi lavet en aftale med DTU og vindmølleindustrien om at bruge faciliteterne og lokalerne mere, og derudover forsøger vi at få gang i forskellige aktiviteter, der gør det lidt mere spændende for den almindelige borger og turist at komme herude.

Det er aktiviteter som guidede ture samt udlejning af segways, cykler og elscootere, kommunen forventer, der vil øge indtjeningen. 

- Vi er ret overbeviste om, at i 2019 er der balance i budgettet, siger Lars Sloth. 

TV MIDTVEST var med, da det nye besøgcenter ved det nationale testcenter for vindenergi i Østerild blev indviet.