Vinbutik holder Black Friday trods ekstra restriktioner: - Ikke mere farligt end en tur i gågaden

VildMedVin i Holstebro vil holde en vinsmagning, når der på fredag er Black Friday. I år bliver arrangementet dog udendørs og dermed også forsvarligt, siger medejer Peter H. Pedersen.

Hvert år plejer vinbutikken VildMedVin i Holstebro at holde vinsmagning for de tørstige på Black Friday. 

I år er der dog den detalje, at der i øjeblikket er indført ekstra coronarestriktioner i netop Holstebro. Men det skal ikke sætte en stopper for arrangementet, mener medindehaver Peter H. Pedersen.

quoteDet betyder en masse ekstra arbejde, men omvendt vil vi også gerne sørge for og hjælpe med, at folk kan få noget god vin med hjem.

Peter H. Pedersen, medindehaver, VildMedVin

- Vi har simpelthen så mange, der gerne vil komme forbi og skal ned i byen, så planen er, at vi holder fast og sikrer, at vi overholder alle restriktioner, og folk holder afstand, siger han.

Den verdensomspændende tilbudsdag Black Friday løber af stablen på fredag, og ifølge Peter H. Pedersen er der ingen skam i, at vinbutikken gennemfører vinsmagningen, fordi byen alligevel vil være fuld af mennesker.

- Jeg synes, det er forsvarligt, når vi holder det udenfor og holder afstand. Så synes jeg ikke, det er mere farligt end at gå en tur i gågaden, som mange alligevel vil gøre på fredag, siger han.

Ekstra arbejde for mindre udbytte

Normalt foregår vinsmagningen i firmaets lagerbygning, men sådan bliver det ikke i år.

- Selvom vores lager er på størrelse med Bilka, så må der kun være 10 mennesker deroppe. Så i stedet er planen at holde noget udenfor, siger Peter H. Pedersen.

Der bliver sat pavilloner op foran butikken, så de interesserede kan smage på vinen – og bestille en flaske eller to, hvis man bliver fristet.

Massetest i Holstebro og Ringkøbing-Skjern

I weekenden meldte regeringen ud, at alle borgere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner skal massetestes for at få styr på coronasmitten.

Men de nyindførte restriktioner afskrækker altså ikke Peter H. Pedersen fra at gennemføre den årlige vinsmagning, selvom der bliver mere at se til, når der skal gøres klar til den coronasikre udgave af arrangementet. 

- Vi kommer sikkert til at bruge en masse kræfter på et knap så stort et udbytte, som vi plejer at have. Så det betyder en masse ekstra arbejde, men omvendt vil vi også gerne sørge for og hjælpe med, at folk kan få noget god vin med hjem, siger Peter H. Pedersen.

Indsætter coronavagter

Selvom vin på en fredag er et koncept, der godt kunne lokke mange til, så forsikrer Peter H. Pedersen, at folk ikke stimler sammen.

- Det vil vi sørge for, at de ikke kommer til. Vi kommer til at være nogle corona-vagter, der sørger for, at folk ikke står for tæt, siger han.

Medindehaveren understreger, at det også netop i denne tid er vigtigt for butikken, at der bliver holdt gang i hjulene.

- Vi skal også prøve på at få solgt noget vin her til jul. Der kommer ikke nogen med en hjælpepakke til os og sørger for, at vi kan overleve, hvis vi bare sidder og låser os inde, siger han.

Borgere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern skal massetestes. Det vanskeliggør dette års Black Friday.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.