Vilsund Blue modtager Smagspris

Vilsund Blue modtager Smagspris

Muslinger fra Vilsund Blue er blevet hædret med Børsens Smagspris.

En glad fødevareminister Eva Kjer Hansen stod for prisoverrækkelsen, da dagbladet Børsens Smagspris 2015 blev tildelt producenten Vilsund Blue i kategorien for blåmuslinger.

Dommerpanelet med seks anerkendte kokke var ikke i tvivl om, at de levende muslinger fra Vilsund er de bedste af deres art, der kan købes i danske supermarkeder. Børsens gastronomimedarbejder Ole Troelsø sammenfatter dommernes vurdering med disse ord:

- De ferske blåmuslinger fra Vilsund Blue giver den der rigtig gode smagsoplevelse af hav. Det er en meget frisk smag. Og så kan man bide i dem uden at risikere at støde på sandkorn, hvilket der ellers kan være i muslinger.

Sælges i mange butikker

Prisen og dommernes ros har naturligvis vakt glæde hos Vilsund Blue.

- Ikke mindst fordi Børsen selv har fundet frem til vores muslinger i en almindelig butik, siger selskabets direktør Søren T. Mattesen.

- Vi har ikke gjort noget for at deltage i konkurrencen. Børsen har selv været ude at købe vores produkt, som forhandles i de fleste danske supermarkeder, uddyber han.

Den gode smag og fraværet af sandkorn forklarer Søren T. Mattesen med, at dels er blåmuslinger i danske farvande en råvare af høj kvalitet, og dels bliver muslingerne renset med en strøm af frisk vand fra Limfjorden i mindst 12 timer, efter de er fanget, og før de pakkes og sendes levende ud i butikkerne.

Dommerpanelet bag Børsens Fødevarepris bestod i år af kokkene Søren Gericke, Francis Cardenau, Mikkel Maarbjerg, Jonathan K. Berntsen, Per Thøstesen og Brian Mark Hansen, oplyser Vilsund Blue i en pressemeddelelse.Foto: Vilsund Blue