Ville betale dummebøde: Fik 4 års fængsel

En 22-årig mand skal fire år i fængsel, efter han i efteråret begik 33 indbrud og flere andre lovovertrædelser.

Mand i håndjern
Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Nicklas Tarben tilstod ved Retten i Herning alle anklagepunkter, da han onsdag eftermiddag blev idømt fire års fængsel.

- Han tilstod omkring 40 forhold, hvoraf de 33 handler om indbrud og indbrudsforsøg forskellige steder. Han har stjålet værdier for cirka 1,3 mio. kroner og er i øvrigt blevet dømt for våbenbesiddelse.

Det forklarer Iben Ernst Bøttker, der er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi, til TV MIDTVEST.

Yderligere to unge mænd er sigtet i sagen. Men 22-årige Nicklas Tarben, der kommer fra Herning, er af anklagemyndigheden blev udpeget som hovedgerningsmanden.

- Det er ham, der står bag de fleste af forholdene, og de koster, som er blevet stjålet, er blevet opbevaret hos ham. Der har været en form for hælercentral på hans bopæl, uddyber anklageren.

Skyldte 150.000 kr. i dummebøde

Et af de tyveriforhold, den dømte har erkendt, er tyveriet af et våbenskab, hvori der lå fem geværer og ammunition. Han og de resterende to gerningsmænd stjal våben og ammunition fra en bopæl i Øre, hvorefter de solgte det videre til en gruppe af mænd, der har relation til Black Army.

Efter sigende begik Nicklas Tarben og medgerningsmændene de mange indbrud for at blive fri af en gæld.

- Han fortalte i retten, at de begik alle de her indbrud fordi, de har fået en dummebøde på 150.000 kroner, som de skulle betale tilbage. Hvem, de havde fået dummebøden af, fortalte han dog ikke, forklarer Iben Ernst Bøttker.

De fleste af de mange indbrud er begået i efteråret 2016. Helt præcist i perioden fra den 3. september og frem til den 11. november, hvor den 22-årige gerningsmand blev varetægtsfængslet.

De to medgerningsmænd har også begge tilstået at have deltaget i tyverierne. Deres sag er endnu ikke kommet for retten.

Nicklas Tarben er i øvrigt også dømt for seks brugstyverier og dokumentfalsk.