Vildmarksguide: Vildmarken er farlig

En vildmarksguide, der opererer i området hvor en kvinde fra Silkeborg Højskole døde, mener ikke at ulykkestedet er ekstraordinært farligt.

silkeborg højskole

Området omkring Mount Huntley i Wells Gray Park, hvor en 20-årig pige fra Silkeborg Højskole gled og slog hovedet og kort efter afgik ved døden, er ikke ekstraordinært farligt. Det fortæller en vildmarksguide, der kender området. Han påpeger dog en generel risiko ved at bevæge sig i ødemarken. 

- Det er ikke et mere farligt sted end nogen andre steder i de canadiske bjerge. Generelt er de canadiske bjerge et meget øde og vildt miljø. Hvor end man er i bjergene, kan uheld blive mere seriøse, fordi det er et øde område. Men der er intet specielt farligt ved dette område, siger Gy Ovenden ejer af DISCOVER WELLS GRAY, der arrangerer ture i området.  

Det er ikke et mere farligt sted end nogen andre steder i de canadiske bjerge. Generelt er de canadiske bjerge et meget øde og vildt miljø. Hvor end man er i bjergene, kan uheld blive mere seriøse, fordi det er et øde område. 

Igennem ni år har han arrangeret ture i Wells Gray Park, dog ikke til det specifikke sted hvor ulykken skete, da ingen kommercielle firmaer ifølge ham tilbyder ture til området. 

- Det er hovedsageligt private grupper, der går i den del af området, fordi det tager flere dage at nå dertil og tilbage igen, siger han.

Ulykken vækker opsigt

Ifølge Gy Ovenden har der været ulykker i Wells Gray Park før også enkelte med dødelig udgang. Dog ikke nogen ulykker der minder om denne. Derfor er der også stor opmærksomhed omkring ulykken i medierne i Canada. 

 - Historien er ved at udvikle sig. Den er for alvor kommet ud i medierne nu. Det er en ret stor historie, fordi det er så usædvanligt i dette område, siger han.  

Gy Ovenden understreger, at han ikke kender omstændighederne ved ulykken, men advarer mod at uheld i øde områder, hurtigt kan eskalere. 

- Uheldigvis kan der i øde områder ske ulykker, og de kan blive mere seriøse, fordi de er i afsides områder, og det er svært at for medicinsk hjælp hurtigt, siger han. 

1:53
Nye oplysninger om højskoleelevs dødsulykke i Canada