Vild biljagt: Måtte springe for livet

23-årig mand forsøgte at køre fra politiet - og kørte så hurtigt, at en fodgænger i Brande var tæt på at blive påkørt.

Ny politibil, udrykning150713.jpg

Det gik voldsomt for sig, da en 23-årig mand søndag aften forsøgte at køre fra politiet i en stjålet Volvo.

Den 23-årige havde så travlt med at slippe fra ordensmagten, at en mand, der stod på Brandevej i Fasterholt, i al hast måtte springe ind på fortovet for ikke at blive påkørt.

- Vi sigter nu den 23-årige for blandt andet at bringe andres liv og førlighed i fare. Derfor vil vi meget gerne tale med manden, der var ved at blive påkørt, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Optakten til biljagten fandt sted den 1. januar hos en mand i Brande, som havde sat sin Volvo 850 til salg i Gul & Gratis. En mand kom forbi bilejeren for at prøvekøre Volvoen - men vendte aldrig tilbage efter prøveturen.

Bakkede ind i patruljebilen

Søndag blev bilen så set i Fasterholt, og en af politiets hundepatruljer blev sendt afsted for at tage en snak med føreren. Og det var så her, biljagten begyndte. Biltyven gassede op, og det lykkedes først patruljen at få Volvoen til at standse i Brande. Og inden tyven helt gav op, bakkede han også ind i politibilen.

Manden bag rattet var en 23-årig mand fra Grindsted. Ud over at bringe andres liv og førlighed i fare bliver han også sigtet for at køre i frakendelsestiden og forskellige overtrædelser af færdselsloven. Passageren i bilen, en 18-årig kvinde fra Grindsted, bliver sigtet for medvirken.

Opdateret: Den 23-årige mand blev mandag fremstillet i et grundlovsforhør, hvor dommeren besluttede at varetægtsfængsle ham til den 28. januar.