VIA vil uddanne flere sygeplejersker i landsdelen

60 nye studiepladser i Holstebro og Herning skal sikre, at der også i fremtiden er sygeplejersker nok.

sygeplejerske_claus_fisker.jpg
Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

VIA University College vil uddanne langt flere sygeplejersker her i landsdelen.

60 nye studiepladser i Holstebro og Herning skal sikre, at der også i fremtiden er sygeplejersker nok. Det er VIA, der gerne vil oprette pladserne, fordi de frygter at en reel mangel på sygeplejersker kan ramme landsdelen, hvis der ikke bliver uddannet flere end i dag.

Sådan lyder begrundelsen fra uddannelsesstedet i et brev til Regionsrådet. Og her bliver udsigten til flere studiepladser i første omgang modtaget positivt:

- Vi mangler sygeplejersker, og så giver det vækst. Det giver vækst i sundhedssektoren, det giver vækst i lokalområderne for de skoler, der får flere studiepladser, sådan siger Susanne Buch, der er medlem af Regionsrådet for SF og sidder i hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

Regionen skal godkende

For at pladserne bliver til noget, skal ansøgningen godkendes af både Uddannelsesministeriet og Regionsrådet. Susanne Buch håber, at VIA’s tanker bliver til virkelighed.

- Det betyder forhåbentlig, at vi rent faktisk kan besætte de sygeplejestillinger, vi slår op fremover, så jeg er meget glad for, at VIA vil uddanne flere sygeplejersker i fremtiden, siger hun.

På mandag mødes hospitalsudvalget i Region Midtjylland, hvor ansøgningen

skal drøftes første gang. Siden følger en lignende drøftelse i først forretningsudvalget og siden i regionsrådet.  

I alt vil VIA udvide kapaciteten med 120 pladser.