VIA: Vil uddanne betjente i Herning

VIA University College på banen i kampen om at trække en politiuddannelse til Herning

151106Politiskole.jpg
Foto: arkivfoto

Allerede fra næste år vil VIA University College kunne være klar med en politiuddannelse i Herning, hvor professionshøjskolen har egnede bygninger.

Direktør Erik Hygum siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at VIA er klar til at tilbyde såvel undervisning som undervisere med de rette kompetencer:

- Vi har allerede holdt de første indledende møder med Århus Universitets juridiske institut og Ålborg Universitets kandidatuddannelse i kriminologi, for at kunne udbyde politiuddannelsen, fortæller Erik Hygum til avisen.

Uddannelsen vil, i følge direktøren, kunne optage det første hold politielever allerede i 2016 og peger på Herning som oplagt uddannelses by:

- Det kunne eksempelvis være Herning, som er en af de byer, hvor VIA allerede har bygninger, siger Erik Hygum.

VIA-direktøren lægger ligeledes op til et tæt samarbejde med Midt & Vestjyllands Politi i bestræbelserne på at kvalitetssikre uddannelsen:

- Vi har en forventning om at politiet vil kunne stille med praksisundervisere, herunder masteruddannede politibetjente til dele af undervisningen, siger Erik Hygum.

Den borgerlige regering har i sit regeringsgrundlag lagt op til at øge antallet af politielever, og samtidig etablere en polituddannelse i Vestdanmark.

Ud over Herning har også Silkeborg, Viborg og Holstebro lagt billet på en ny politiskole i Vestdanmark. Holstebros socialdemokratiske borgmester, H.C Østerby, mener, at byen har gode kort på hånden i kampen mod de andre byer.

 

0:19
 

 

 

3:54