Borgmester til kamp: Vil stoppe salg af stoffer i skolegården

Hernings kommune går nu til kamp mod salg af euforiserende stoffer i kommunens skolegårde og på parkeringspladser

Lokale beboere oplever lige nu et stigende salg af narko fra skolegårde og parkeringspladser.
Lokale beboere oplever lige nu et stigende salg af narko fra skolegårde og parkeringspladser.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

Politiet og kommunen opruster nu i kampen mod stofferne i Herning Kommune.

Det sker efter at flere bekymrede borgere har henvendt sig til kommunen. Især de mindre byer i Herning Kommune oplever lige nu et stigende salg af stoffer og mere uro, end de plejer.

Salget foregår blandt andet i skolegårde og på parkeringspladser ved skoler og haller.

- Det er noget vi tager alvorligt. Det skal være sådan, at for alle børn og unge i Herning, skal det være et sikkert og trygt sted at vokse op, og det er det også. Men vi oplever, at der er stigende utryghed rundt omkring i vores bysamfund, siger Hernings borgmester, Lars Krarup (V).

Politiet skal rykke hurtigere ud

Politiet og kommunen har nu i samarbejde besluttet, at politiet i fremtiden vil rykke endnu hurtigere ud, hvis de får nys om narkosalg i skolegårde og på parkeringspladser.

- Når der er nogle, der ringer fra lokalområderne om et eller andet man observerer med salg eller andet, så kommer politiet med det samme, siger Lars Krarup.

Samtidig ønsker borgmesteren at afsætte 1,4 millioner til to ekstra SSP-konsulenter, der kan være opsøgende om aftenen og med i det koordinerende arbejde mellem skole, sociale myndigheder og politiet.

I følge borgmesteren er det for eksempel i Vildbjerg, Sønder Felding, Lind og Gjellerup, hvor borgerne er bekymrede for narkosalg.

Læs mere om Herning kommunes SSP her: ungherning.dk/ssp