Vigtig test af isen inden VM giver arrangør gåsehud

Weekendens pokalmesterskab i ishockey fungerer som den helt store generalprøve, inden det for alvor går løs.

Christopher Frederiksen fra Aalborg Pirates tackles af Thomas Andersen fra Herning Blue Fox i pokalsemifinalen i Boxen fredag den 19. januar 2018.
Christopher Frederiksen fra Aalborg Pirates tackles af Thomas Andersen fra Herning Blue Fox i pokalsemifinalen i Boxen fredag den 19. januar 2018.
Foto: Scanpix / Claus Fisker

Der bliver spillet om mere end et verdensmesterskab, når der om tre en halv måned er VM i Ishockey i Herning. Også Boxens ære er på spil, for til så stor en begivenhed er der ikke plads til fejl.

Weekendens pokalmesterskab har derfor fungeret som den helt store test. Det er nu, alle systemer skal tjekkes, og de sidste fejl skal korrigeres.

- Når man laver så stort et mesterskab, så laver man rigtig mange planer og tegner og forestiller sig ting, og det er en stor fordel at se, at det hele fungerer i virkeligheden. Det er en gave til vores planlægningsarbejde, siger Frederik Munk, der er driftsdirektør for VM 2018.

1,3 milliarder kigger med

Arrangørerne forventer, at billetsalget runder en kvart million til februar, og at 1,3 milliarder tv-seere verden over vil have blikket rettet mod Herning.

- Ishockey-VM er en af verdens største sportsbegivenheder, og det er bare noget af det største, du kan se. Det er en stor sport i nogle af de store lande, og sammen med NHL bliver det en motor, der generer en meget stor størrelse, siger ishockeykommentator hos TV2 Sport, Jimmy Bøjgaard.

De sidste to dage er hele setuppet blevet testet i forbindelse med ishockeyens final four.

- Jeg får helt gåsehud, når jeg kommer ind i hallen og ser, at det fungerer. Det her har vi aldrig prøvet før, og det gør mig endnu mere spændt på VM, siger Frederik Munk.

Isen ser lovende ud

100 kubikmeter vand er kørt ind i Boxen og frosset til is, og selv om der i weekenden ikke har været helt fyldt på tilskuerrækkerne, så er isens modstandsdygtighed overfor temperaturen i en fyldt hal blevet testet på anden vis.

- Vi har sørget for at stressteste banen ved at skrue op for temperaturen. I aftes havde vi den oppe på 20 grader for at se, hvordan isen reagerer, og det vi ser, er lovende. Det ser ud til, at isen holder, siger Frederik Munk.

Boxen i Herning er klar til isfest.
Boxen i Herning er klar til isfest.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

De fleste tests er godkendt, men generalprøven har også givet anledning til at få rettet nogle ting.

- Det er i småtingsafdelingen, men vi er blevet klogere i forhold til udsyn på nogle af sæderne, og vi har fundet ud af, at vi kan udbyde flere pladser i hallen. Og så skal vi have ændret på dørene til spillerboksene, så trænerne lettere kan komme ind, siger Frederik Munk.

Mens Boxen bestod weekendens prøvelser, så gik det knapt så godt for det lokale ishockeyhold. Det lykkedes nemlig ikke Herning Blue Fox at komme i finalen i pokalmesterskabet. Midtjyderne tabte fredag aften med 4-1 til Aalborg Pirates, som i dag mødte Rungsted i finalen. Her blev det nordjyderne, der løb med sejren. Holdet vandt 5-2 over Rungsted og kan nu kalde sig pokalmestre.

2:40
Her kan du se indslaget om, hvordan Boxen er blevet testet forud for VM i ishockey.