Vidner er chokerede efter fodboldballade i Viborg

Uskyldige forbipasserende er rystede efter mødet med en gruppe FC Midtjylland-hooligans. Her måtte nogle springe fra fodboldbøllernes kanonslag.

Mia Holmberg er rystet efter sit møde med hooligans fra FC Midtjylland i Viborgs gader fredag aften.
Mia Holmberg er rystet efter sit møde med hooligans fra FC Midtjylland i Viborgs gader fredag aften.

Det var ikke kun myndigheder og fodboldkontrollører, der kom tæt på de aggressive fodboldtilhængere i Viborg fredag aften.

Under optøjerne før kampen blev der blandt andet kastet kanonslag efter forbipasserende. En skræmmende oplevelse, siger Mia Holmberg, der var en af de uheldige, der fik et voldsomt møde med de mange hooligans.

- Kanonslaget lander ved min fod, og det første jeg tænker er, at ”det her kan komme til at gå galt.” Så jeg tænker overlevelse, og så tager jeg mine hænder op til ørerne, og så kaster jeg mig ned, og så sprænger den, fortæller en rystet Mia Holmberg.

"Det er utilgiveligt"

Mia Holmberg slap med skrækken og nogle få timer med ringen for ørene.  Men oplevelsen sidder stadig i hende:

- Jeg føler mig ikke sikker på gaden.  Bestemt ikke efter det her. Det er bare ikke okay, og jeg er DYBT chokeret over, at det skal gå ud over forbipasserende. Det er utilgiveligt, siger hun.

Hun bakkes op af FC Midtjylland-fanen Finn Strandgård. Han oplevede også kanonslagene i Viborgs gader.  Med sig havde han sin 12-årige søn. Og det gør, at han er nu ikke længere sikker på, at han tør tage sin dreng med til FC Midtjyllands udebanekampe.

- Hvis det sker igen, så stopper vi med at komme til klubbens udebanekampe.  Så vil jeg ikke løbe risikoen, siger han.  

 

1:04
Flere vidner er rystede efter at have oplevet fodboldbøller på tæt hold i Viborgs gader fredag aften forud for lokalopgøret mellem FC Midtjylland og Viborg FF.