VIDEO: Storbrand i Thorning

Røgsøjlen kunne ses langt væk, da en bilforretning udbrændte totalt i Thorning ved Kjellerup fredag aften.

Branden brød ud hos Audi/VW forhandleren Jens Fisker på Blichersvej i Thorning. Den blev opdaget fredag efter lukketid af nogle genboer, som slog alarm.

Måtte have forstærkningStraks Kjellerup Brandvæsen ankom til branden, anmodede man om assistance fra Sillkeborg Brand og Redning, for allerede på det tidspunkt havde det udviklet sig til en større brand. Hele Blichersvej blev afspærret, mens brandfolkene kæmpede i flere timer, før branden var under kontrol. En brand der sandsynligvis er startet med en kortslutning i en af de biler, der holdt parkeret i værkstedet.

Kæmpede for at redde biler

Bygningerne stod aldrig til at redde, men det var en anden historie med bilerne i udstillingen. For at redde dem, måtte brandfolkene ind i flammerne for at få brudt et pengeskab op, der indeholdt alle nøglerne til de ca. 70 biler. Derefter var det et større puslespil at finde den rigtige nøgle til den rigtige bil, og derefter køre dem på sikker afstand af flammerne. Det lykkedes at redde de fleste af bilerne, med hjælp af både naboer og og brandfolk.