Skjern håndbold indledte årets Champions League-gruppespil med en 32-28 over rumænske Baia Mare.

Efter 12 sæsoners fravær vendte Skjern Håndbold søndag tilbage til håndboldens Champions League. Og det med succes.

Hjemme i en langt fra udsolgt Skjern Bank Arena vandt træner Ole Nørgaards hold 32-28 over rumænske Baia Mare i holdenes første kamp i gruppe D.

Skjern førte 17-12 ved pausen efter en første halvleg, hvor holdet var meget effektivt i afslutningerne, mens Søren Pedersen havde mange redninger i målet.

De rumænske mestre, der trænes af danske Lars Walther, kunne ikke skyde sig igennem Skjern-forsvaret, og den meget engagerede Søren Pedersen havde en redningsprocent på 48 i de første 30 minutter.

Det rumænske hold kom dog meget bedre ud til anden halvleg, og efter fire minutters spil havde holdet reduceret til 16-18.

Rumænerne havde også held til at score flere gange i undertal, da Skjern havde pådraget sig et par unødvendige udvisninger.

Hjemmeholdet spillede fortsat bolden godt rundt, men kvaliteten i afslutningerne var ikke længere den samme, og Søren Pedersen faldt ligeledes lidt i niveau i denne periode af kampen.

Anført af blandt andre den stærke stregspiller Bjarte Myrhol, som Skjern har hentet i tyske Rhein-Neckar Löwen, fik hjemmeholdet igen forspringet op på fire mål.

Højrefløjen René Rasmussen var meget effektiv i afslutningerne for Skjern, da han scorede på syv af otte forsøg.

Magnus Dahl kom ind i målet og lavede en meget vigtig redning til sidst, og den meget velspillende playmaker Lasse Mikkelsen blev topscorer med ni mål.

Skjern Håndbold, der har fået et wildcard til Champions League i denne sæson, nåede frem til 1/8-finalerne, da holdet i 2003/04 sæsonen senest var med i turneringen.

Denne gang skal holdet på en noget kringlet vej for at nå lige så langt, efter at Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) ændrede strukturen i Champions League før denne sæson.

Mens de regerende danske mestre, KIF Kolding København, er med i gruppe B med otte hold, hvor nummer et går direkte i kvartfinalerne, mens nummer to til seks kommer videre til 1/8-finalerne, skal Skjern Håndbold mindst blive nummer to i gruppe D.

Skjerns gruppe består af seks hold.

Nummer et fra gruppe D møder nummer to fra gruppe C om en plads i 1/8-finalerne, og nummer to fra gruppe D møder vinderen af gruppe C med samme gulerod på spil.

Skjern skal næste søndag møde norske Elverum på udebane i gruppespillet.

/Ritzau/

Se et sammendrag og reaktioner fra kampen samt bestyrelsesformand Carsten Thygesens kommentar til CL-deltagelsen her: