VIDEO: Sildehajen i Thyborøn et tilløbsstykke

Mange nysgerrige tog i dag til Thyborøn for at se den strandede sildehaj. Michael Madsen fra JyllandsAkvariet var én af dem. Se ham fortælle om hajen.

Sildehajen på stranden i Thyborøn var et tilløbsstykke.
Sildehajen på stranden i Thyborøn var et tilløbsstykke.

Mange mennesker lagde i dag vejen forbi stranden i Thyborøn. Ikke på grund af vejret, men fordi de med egne øjne gerne ville se den sildehaj, der søndag skyllede op på stranden. 

En af dem var JyllandsAkvariets indehaver, Michael Madsen.

Med sig havde han et målebånd, der viste, at sildehajen måler 1 meter og 97 centimeter. Men faktisk kan en sildehaj blive knap fire meter lang. 

- Den er i familie med hvidhajen, som de fleste nok kender, og den har nogle af de samme drabelige fagter som hvidhajen. 

Sådan siger Michael Madsen fra Jyllands-Akvariet om den sildehaj, der søndag skyllede op på stranden i Thyborøn. Sildehajen har i lighed med hvidhajen også skarpe tænder, ligesom den føder levende unger. Men så stopper ligheden også. Sildehajen er på ingen måde farlig som sin fætter hvidhajen. 

- Man behøver ikke frygte at tage på stranden her i Thyborøn. Sildehajen er en helt almindelig haj i de danske farvande. 

Se her Michael Madsen, der driver Jyllands-Akvariet i Thyborøn, fortælle mere om sildehajen. Og se også flere billeder øverts oppe i artiklen. 

1:10