VIDEO: Rikke Skov korsbåndsskadet

Viborg-legenden Rikke Skov har fået den værst tænkelige besked. Den knæskade, hun pådrog sig i pokalfinalen lørdag, har vist sig at være en korsbåndsskade.

Den knæskade, som Rikke Skov pådrog sig ni minutter inde i årets pokalfinale, har vist sig at være langt mere alvorlig end først antaget. Profilen har revet korsbåndet over. Det skriver Viborg HK i en pressemeddelelse.

Skovs knæ er blevet scannet i dag, og efterfølgende har klubbens læge givet den værst tænkelige dom til Rikke Skov. For anden gang i sin lange og glorværdige karriere har Skov fået en korsbåndsskade. Denne gang er det gået ud over hendes højre knæ.

Uheldet skete kort inde i pokalfinalen på et tidspunkt, hvor Viborg HK var bagud med 2 - 8. Rikke Skov har selv denne forklaring på uheldet:

- Jeg laver en finte, som jeg har gjort 1000 gange før. Der er ingen fysisk kontakt med modspilleren, men jeg kan straks mærke, at der er noget galt. Vores fysioterapeut får knæet tapet ind, og jeg føler, det er ok at komme på banen igen midt i 2. halvleg. Men dagen efter finalen hævede knæet op, og det begyndte at give smerter, så inderst inde var jeg nok et eller andet sted godt klar over, at det kunne være en korsbåndsskade, siger en lettere grådkvalt Rikke Skov.

Venter lang pause

Også cheftræner Christian Dalmose er trist over den uheldige skade.

- Det er drønærgerligt. Rikke er kommet tilbage på sit gamle niveau, hun har været et frisk pust på holdet, og så sker dette. Det har hun ikke fortjent. Mine tanker går først og fremmest til Rikke. Jeg er enormt ked af det på hendes vegne, siger han.

- Hun har været en profil og har udstrålet en enorm lyst det sidste halve år. Både spillemæssigt og for holdet har hun været en vigtig brik, så hun bliver savnet. Det er et stort tab. Heldigvis er hun så stærk en pige, at jeg er sikker på, hun nok skal komme igen, men det er godt nok en hård melding at få dagen før nytårsaften," fortsætter Christian Dalmose.

Det er på nuværende tidspunkt endnu uvist, hvor lang tid Rikke Skov skal sidde udenfor. Hun skal opereres i januar, og derefter venter en periode med genoptræning. Både Rikke Skov og Viborg HK håber på en klarmelding omkring sæsonstarten 2014-15.

Se Rikke Skovs uheld her:

rikkeS