VIDEO: Lystfisker overrasket af spækhuggere

Thomas Wichmann var egentlig bare ude for at pilke torsk, men han kom hjem med både torsk og en oplevelse for livet.

Spækhuggere ved Thyborøn
Foto: Thomas Wichmann

Opdateret d. 9. juli kl. 19:25: En biolog har nu slået fast, der på videoen ikke er tale om spækhuggere, men om hvidnæser, der dog ligner til forveksling.

Det var noget af et særsyn, der mødte Thomas Wichmann, da han fredag havde lagt fra kaj i Thyborøn Havn for at pilke torsk. 

Godt 10 sømil - eller knap 20 km fra land - stødte han nemlig på to spækhuggere. 

- Det var helt vildt. Det er virkelig noget, jeg har glædet mig til i mange år, og jeg har da ofte kigget efter dem, når jeg har været derude.

0:34
Thomas Wichmann fangede kort glimt af de to spækhuggere med sin mobiltelefon.

Sådan forklarer den 46-årige lystfisker, der nærmest stadig ikke helt har forstået, hvor tæt han egentlig var på de store væsner. 

Bare to meter væk

Thomas Wichmann har én gang tidligere oplevet spækhuggere ved den jyske vestkyst, men det var væsentligt længere væk fra land og på væsentligt større afstand. 

- Jeg sejlede efter dem for at se, om jeg kunne komme tæt på dem. Men det var ikke helt nemt. De er jo hurtige, og det er svært at se, hvor de kommer op henne. 

Af samme årsag var han pludselig helt tæt på den ene af de to spækhuggere. 

- Den svømmer tæt under båden. Jeg tror, at den måske var et par meter væk. Det var ret vildt, lyder det henrykt. 

Thomas Wichmann vurderer, at de to spækhuggere var mindst fire meter lange. 

Han er dog ikke den første, der er stødt på spækhuggere på Vesterhavet. I 2013 fik en far og hans søn optaget en fantastisk video, da de pludsleig var omringet af syv spækhuggere.