VIDEO: Hvidbjerg Skole rives ned

Selvom den nye friskole gerne ville købe Hvidbjerg Skole, er kommunen nu gået igang med at rive bygningen ned. Friskolen starter nu op 100 meter derfra.

hvidbjergskolenedriv.jpg

Kampen om Hvidbjerg Skoles bygninger har været lang, men synger nu på sidste vers. Morsø Kommune er gået igang med at rive skolen ned.

- Jeg synes det er sørgeligt. Det er sådan lidt Ground Zero-agtigt, der var nogen der ikke ville os det godt, og nu skal det bare rives ned, siger Jette Jepsen, hvis børn gik på Hvidbjerg Skole inden lukningen.

Ny skole blomstrer op

Blot 100 meter fra den gamle skole, skyder en ny friskole op. Den nye skole vil bruge de gamle motionslokaler i Sydvestmors Kultur og Fritidscenter, centret bygger så nye motionslokaler. Den nye friskole havde tilbudt at købe de gamle bygninger af Morsø Kommune, men det takkede kommunen nej til. Man ville hellere rive bygningerne ned.

- Vi gider ikke at bruge flere kræfter på at bekæmpe de beslutninger der nu er taget. Nu ser vi fremad, og vi skal have det bedst mulige ud af det, siger Uffe Korsgaard fra styringsgruppen på den nye Friskole-Sydvestmors.

Se klip fra nedrivningen af skolen herunder:

1:19