VIDEO: Her ramte kitesurferen

Husejer i Ringkøbing chokeret efter at kitesurfer blev grebet af vinden og ramte hans hus (privatfoto).

1108142Kitehus.jpg

Flemming Merrild og hans kone fik sig lørdag eftermiddag en kæmpe forskrækkelse, da de var hjemme i deres hus på Markskellet i Ringkøbing.

Pludselig lød der et kæmpe brag - og det viste sig, at huset var blevet ramt af en kitesurfer, der var blevet grebet af vinden og herefter fløj omkring 200 meter fra stranden ved Ringkøbing Fjord op til Merrilds hus.

- Vi lagde først mærke til en masse glasskår, og så gik der nogle sekunder inden hjernen fattede, at der midt i glasskårene lå en person, fortæller Flemming Merrild.

Kitesurferen - en 27-årig mand fra Århus - blev alvorligt kvæstet ved ulykken, men meldes uden for livsfare og har det efter omstændighederne godt. Han skulle blandt andet have brækket hoften, bækkenet og flere ribben, ligesom han fik en punkteret lunge og skader på milten.

Præcis hvorfor ulykken skete, er stadig uvist, men den erfarne kitesurfer Martin Holm vurderer, at den i forvejen kraftige vind blev forstærket, da den ramte skrænten ind mod land.

- Vinden bliver simpelt hen skubbet ind på bakken, og det skaber opdrift og turbulens. Og går du inde på land, kan der lynhurtigt komme noget stødende vind, siger han.

Flemming Merrild fortæller her om ulykken med kitesurferen:

2:12

 

2:01
27-årig kitesurfer blev slemt kvæstet, da en vind sendte ham på en 200 meter flyvetur ind over land