VIDEO: Fra kontanthjælp til Alpe d' Huez

Efter 1600 kilometer cykling nåede et hold kontanthjælpsmodtagere toppen af Alpe d' Huez.

Anita Clemmensen har været på kontanthjælp siden hun var 18. I dag er hun 32 år og mor til to. For præcis en uge siden nåede hun toppen af Alpe d' Huez i Frankrig efter 1600 kilometers cykling.

- Jeg har det fedt. Det er supersejt, sagde Anita Clemmensen fra toppen af den kendte bjergtinde.

Jeg kan - jeg vil

Anita Clemmensen har sammen med 16 andre kontanthjælpsmodtagere deltaget i projektet "Jeg kan - jeg vil". Her har Jobcentret Ikast-Brande sammen med lokale virksomheder forsøgt at få de ledige sporet ind på en mere positiv indstilling og nye jobmuligheder.

Tre dage om ugen har de arbejdet i en virksomhed, og de to sidste har de brugt på at træne på cykling.

- Cykling er et godt værktøj. Der er dage, hvor der er modvind og medvind. Der er dage der går op ad og ned ad bakke. Man er nødt til at gøre noget for at komme fremad, fortæller projektleder Arne Lassen.

10 timer op ad bakke

Selve turen op ad den fra Tour de France så berømte tinde tog ti timer. Nu vil hun gå igang med at uddanne sig til maler.

- Der er ikke noget, der kan pille mig ned igen. Det her kontanthjælp er ikke livet. Jeg skal bare ud. Det er jeg klar på nu, siger Anita Clemmensen.

Sidste år blev der gennemført et lignende projekt i Herning. Her cyklede de ledige ikke til Alpe d' Huez, men til Milano. Ud af 50 ledige fra Herning, er de 38 enten i job eller under uddannelse.

Se her, hvordan det så ud, da Anita Clemmensen og de 16 andre kontanthjælpsmodtagere nåede toppen.

00:50 Luk video