Video erstatter fangetransporter

Politidirektør glæder sig til, at det bliver muligt at afhøre fanger ved hjælp af video fra arresten - det kan formentlig spare politiet for mange timer på landevejen.

130812_Video.jpg

De midt- og vestjyske politifolk, der bruger en stor del af deres tid på fangetransporter, har udsigt til at blive aflastet.

Et pilotprojekt med videoafhøring af fanger, der begyndte i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, skal nu være landsdækkende. 

Det er planen, at alle retssale skal have mulighed for at afhøre fanger ved hjælp af video fra arresten - og det er en mulighed, som politidirektør Jens Kaasgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi ser frem til.

- Vi går ud fra, at det vil kunne spare en hel masse transporter, så det er en dejlig ting, siger Jens Kaasgaard.

TV/MIDT-VEST fortalte søndag, hvordan politiet bruger stadig flere ressourcer på at transportere varetægtsfanger til og fra arresten. Problemet vokser blandt andet i takt med, at politiet anholder flere store tyvebander fra Østeuropa.

I 2012 har Midt- og Vestjyllands Politi kørt 941 planlagte fangetransporter.

Arbejdet med at udstyre de danske retssale og arrester med videokameraer og fladskærme vil koste omkring 100 millioner kroner.

Se indslag om videoafhøringer her - i indslaget medvirker Venstres folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen og  politidirektør Jens Kaasgaard

1:35