Video: Danmarks største græskar?

Normalt er græskar noget, man bruger til madlavning eller Halloween. Men for Kim Engrob er det blevet en ren passion at få græskar til at vokse sig kæmpestore.

graeskar2.JPG

Kim Engrob er vild med græskar, og har siden april har kim kastet al sin kærlighed efter et kæmpegræskaret som skal hive dm-titlen hjem til drivhuset i Spjald.

- Jeg fik et frø for fire år siden, og så blev det til 100 kg det første år, og så er man bare grebet, og jeg har bare været nød til at gøre noget år for år for at få dem større og større, siger Kim Engrob.

I juli var det ellers lige før, at DM-drømmene var ved at glippe. Kims præmiegræskar havde pludselig udviklet huller, og det er ikke tilladt til dm.

Vægten er hemmelig

Heldigvis var der flere græskar i haven, og nu er det så lykkedes at få dyrket et græskar på ca. 180 kg. Den præcise vægt er hemmelig, og Kim Engrob vil ikke afsløre den før DM i tivoli.

Der er DM i græskar på lørdag i Tivoli i København. Sidste års vinder var et græskar på over 450 kilo.

graeskar.JPG

Se Kim Engrobs tre bedste tips til at dyrke kæmpegræskar:

0:25
071013 Graeskar

Se et indslag om græskaret: 

2:06
Kim Engrob fra Spjald er en af finalisterne til årets DM i Kæmpegræskar. Siden april har han nusset og plejet sit kæmpegræskar. Så han er helt klar til finalen d. 12 oktober.