VIDEO: Boxen forvandles på 25 sek.

Jyske Bank Boxen i Herning er nu lavet om til et internationalt svømmestadion - se her hvordan.

Det er langt fra første gang, Jyske Bank Boxen i Herning er vært for en stor sportsbegivenhed. Men denne gang har det krævet en noget større forberedelse end sædvanligvis at blive klar til tiden.

Bassinprojektet tog sin start allerede for to uger siden og har altså forvandlet Jyske Bank Boxen i Herning til et internationalt kortbanesvømmestadion med plads til 6.300 tilskuere under EM i svømning. Se her hvordan bassinet blev klar - kogt ned til mindre end 30 sekunder:

00:24 Luk video

Fundamentet består dels af træ og dels af sammensvejsede ståldragere og aluminiumselementer. Der er ofte sand under selve bassinbunden, men i Herning står bassinet faktisk direkte på selve halgulvet.

Hele svømmeanlægget er døgnbemandet for at sikre, at temperaturen er på 26 grader og indholdet af klor holdes stabilt. Bassinet rummer 2,4 mio. liter vand, og det har taget 22 timer alene at fylde det med vand.

I princippet er konstruktionen faktisk så solid, at den sagtens kunne beklædes med fliser og benyttes som offentlig svømmehal i op til 50 år frem i tiden. Alligevel pilles den ned igen umiddelbart efter, de 560 svømmere fra 41 lande har været i konkurrence.

Hvordan det er gået svømmerne her fra landsdelen på EM's første dag, fortæller vi i vores udsendelse i aften klokken 19:30.