Video: Borgmester forsvarer kommune i frikirkesag

Borgmester forsvarer Silkeborg Kommune. Kommunen vidste allerede i 2010 besked om fripræsts grænseoverskridende forhold til unge.

- Det er mit indtryk at mine medarbejdere på daværende tidspunkt har gjort alt, hvad de kunne.

- Vi fik en henvendelse, der gik på, at der foregik nogle ting, som ikke var i orden. Det har vi reageret kraftigt på, fortæller borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum (V) til TV MIDTVEST i forbindelse med fornyet kritik af Silkeborg Kommune i frikirkesagen.

Kommunen fik oplysninger allerede i 2010
Lørdag kunne Berlingske fortælle, at en person med fortid i frikirken allerede i 2010 gjorde kommunen opmærksom på, at en frikirke præst havde været på lejr med nogle drenge, hvor der var foregået grænseoverskridende ting. Det blev videre beskrevet, hvordan præsten manipulerede med de unge, og hvordan nogle af drengene havde et usundt afhængighedsforhold til præsten.

Undersøgelse ikke grundig nok
Den nye oplysning har ført til kritik fra Børns Vilkår.

- Det er svært at undersøge sager i den slags sekteriske miljøer, men så burde kommunen måske gøre en ekstra indsats for at komme til bunds i anklagerne. I det her tilfælde har undersøgelsen tilsyneladende ikke været grundig nok, for så havde man jo opdaget præstens seksuelle overgreb. På den måde mener jeg klart, at der er tale om et myndighedssvigt, siger direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl til Berlingske.

Den kritik fejer Silkeborgs borgmester fuldstændigt af bordet i video-interviewet med TV MIDTVEST.

- Efterfølgende har vi overgivet al vores information til politiet, fortæller borgmester Steen Vindum blandt andet.

Midt- og Vestjyllands Politi har tidligere meddelt, at man ikke ønsker at kommentere sagen, før der er afgørende nyt. 

 

Silkeborg Kommune blev allerede i 2010 advaret om den frikirke-præst i Silkeborg, som nu er meldt til politiet for seksuelle krænkelser af flere børn og unge. Derfor lyder der fra flere sider kritik af kommunens indsats.

 

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.