VIDEO: Bankkasserer får hård straf

En 53-årig kvindelig bankkasserer blev den 27. marts ved Retten i Viborg idømt fængsel i 1 år og 6 måneder for at have hævet mere end en million kroner fra banken og flere af bankens kunder til sig selv.

Bankkassereren var ansat i Sparbank i Skive, og forholdet stod på i perioden fra december 2005 til 3. november 2008, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Jonglerede med 6.700.577 kr.

I denne periode foretog hun 176 uberettigede hævninger og bankoverførsler for i alt 6.700.577 kr. Mange af hævninger blev brugt til løbende at dække tidligere hævninger ind.Forholdet kunne dermed stå på i flere år, inden det blev opdaget. Bankens og bankkundernes samlede tab blev på 1.029.356 kr.

 - Jeg er tilfreds med dommen, der giver et tydeligt signal om, at der har været tale om alvorlig kriminalitet begået af en betroet medarbejder, oplyser anklagerfuldmægtig Ulrik Panduro.

Fældet af overvågningsvideo

Bankkassereren har nægtet sig skyldig under sagen, og har forklaret, at hævningerne må være foretaget af hendes kolleger. I retten har der været fremført tekniske beviser, bl.a. i form af overvågningsvideo, der viste nogle af bank-kassererens hævninger.

Tre måneder af straffen skal afsones, mens den resterende del blev gjort betinget.

På videoen herunder kommenterer anklagerfuldmægtig Ulrik Panduro den hårde straf og forklarer, hvorfor den bør være hård. 

00:55 Luk video