VIDEO: Årets største laks fanget i Storeåen

Michael Thomassen har fanget den største laks i Danmark i år.

151014fisk.jpg

I dag slutter sæsonen for laksefikseriet i Storeåen. Men for Michael Thomassen er årets fangst i hus. I lørdags kæmpede han nemlig en hård kamp med en kæmpe laks i Storeåen i nærheden af Bur. Det tog ham over 15 minutter at hive fisken i land, der viste sig at være 1,2 meter lang.

Fanget på video

Hele kampen filmede Michael Thomassen på et kamera, han havde spændt på brystet. Her kan man blandt andet se, at den heldige fisker ringer efter hjælp fra en kammerat, men også hvordan det lykkes ham at få rekordfisken på land og måle den.

Rekord mange laks

Faktisk er det et rekordår i Storeåen. Ifølge John Balleby, der er bestyrelsesmedlem i sportsfiskerforeningen Sammenslutningen ved Storå og vandplejeformand, er der fanget omkring 530 laks i Storeåen denne sæson. Ikke siden Vandkraftsøen i Holstebro blev lavet har det tal været så højt.

- Det skyldes blandt andet vores og kommunens pleje af åen og søen, så nu har vi nok Danmarks bedste laksevand, fortæller John Balleby, der selv er ude og fiske her på årets sidste laksedag.

Michael Thomassen nåede ikke at veje fisken, inden han satte den ud igen, men vurderingen er, at den vejer omkring 15 kilo. Det er stadig et godt stykke fra den største lask, der nogensinde er fanget i Storeåen - den vejede 22 kilo og blev fanget for over 60 år siden.

Se et sammendrag af videoen med Michael Thomassens rekordfangst herunder:

6:53