Video af mulig gruppevoldtægt afspillet i retten

På førstedagen af sagen om bedøvelse og voldtægt blev flere snapchat-videoer afspillet i retssalen.

Ret
Foto: Ritzau Scanpix / Henning Bagger

Retten i Herning har i dag sat gang i retssagen imod fire unge mænd i alderen 22 til 26 år. Sidst på formiddagen blev flere snapchat-videoer afspillet for nævninge, dommere og de tiltalte.

Inden videoerne blev afspillet begærede forsvarerne for tre af de fire tiltalte lukkede døre i forbindelse med afspilningen af videoerne. De henviste til, at det ville være krænkende for dem at få det, de opfatter som et friviligt samleje, ud i offentligheden.

Offeret havde dog ikke ønsket lukkede døre – men alligevel valgte retsformand Michael Lynge Jensen sammen med meddommere og nævninge at lade dørene forblive åbne. Videoerne blev dog ikke vist på storskærm, men kun på de implicerede parters egne skærme.

Tiltalte giver forklaring senere i dag

Det skulle ifølge retsformand Michael Lynge Jensen sikre, at retssagen foregik i ærbødighed og værdighed. Det betød, at resten af retssalen kun fik lydene fra videoerne.

To af mændene er blandt andet tiltalt for endnu en voldtægt, hvor de erkender, at de har haft samleje med en 19-årig kvinde. Den 22-årige mand har tidligere været i et forhold med kvinden og har via sin forsvarer fortalt, at en af de andre tiltalte også deltog i samlejet. Men de mener begge, at det foregik frivilligt.

Over middag forventer retten at den første af de tiltalte skal afgive sin forklaring. Det er endnu uvist, om flere af de tiltalte når at afgive forklaring i dag.