Viceborgmester mistænkt for at bryde tavshedspligt

Skive Kommune har sat gang i en undersøgelse, der skal afgøre, om DF'eren Preben Andersen er gået over stregen i en sag om udtalelser i Skive Folkeblad.

PrebenAndersen.jpg

Viceborgmester i Skive Kommune og folketingskandidat Preben Andersen mistænkes for at have brudt sin tavshedspligt. Derfor har kommunen nu igangsat en undersøgelse, der skal afgøre, om Preben Andersen er gået over stegen i et læserbrev i Skive Folkeblad.

- Jeg vil i hvert fald gerne som politiker have en vurdering af, hvor ligger juraen for hvor langt, man kan gå som politiker, siger Jan Dyhrberg Andersen, der er byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Skive Kommune.

Læserbrev i Skive Folkeblad

Undersøgelsen er sat i gang, efter Preben Andersen har angrebet Skive Folkeblads journalist Merete Just i et læserbrev. Preben Andersen antyder, at hun har haft personlige motiver for at skrive kritisk om udviklingsprojekter i Skive Kommune, fordi hun ikke er tilfreds med hjælpen til hendes handicappede barn.

- Kunne det tænkes, at der er et had til Skive Kommune, hvis man har en pårørende, der ikke får den hjælp, man synes der skal til, skriver Preben Andersen i Skive Folkeblad.

Chefredaktør på Skive Folkeblad Ole Dall slår fast, at de har afdækket historien, fordi den har kostet skatteyderne penge. Og ikke på grund af personlige motiver.

- Jeg vil sige, at jeg aldrig før har oplevet noget så uanstændigt og uvederhæftigt, som det angreb som Preben Andersen har rettet mod en af Skive Folkeblads dygtige journalister, siger chefredaktør på Skive Folkeblad Ole Dall.

Se et indslag om uenighederne:

3:38
Skive Kommune har sat gang i en undersøgelse, der skal afgøre om DF'eren Preben Andersen er gået over stregen i en sag om udtalelser i Skive Folkeblad.