Viceborgmester er nu Konservativ

1. viceborgmester i Herning, Birgit Jonassen, går fra at være løsgænger til at være medlem af Det Konservative Folkeparti.

Birgit Jonassen har været løsgænger i Herning Byråd siden 1/1 2011, men nu har hun meldt sig ind i Det konservative Folkeparti.

- Jeg har nu brugt de sidste 2 år til at granske mig selv, for at finde ud af hvor jeg hører hjemme politisk, altså hvilket parti der har de samme holdninger som mig i forhold til det sociale område, beskæftigelsesområdet, sundhedsområdet m.m., og valget er faldet på Det Konservative Folkeparti. Her møder jeg de samme grundholdninger på stort set alle områder, og jeg føler, det er her jeg hører hjemme, siger Birgit Jonassen.

Ikke i konservativ byrådsgruppe - endnu

Birgit Jonassen fortsætter dog som løsgænger indtil byrådsvalget til efteråret. Her håber hun på at få en plads på Det Konservatives Folkepartis kandidatsliste.

- Jeg har valgt den lidt specielle konstruktion, ikke at indtræde i den konservative byrådsgruppe. Dels fordi der er så kort tid til valget, at jeg ikke finder nogen grund til at ændre på organisationen, men mest af respekt for mine vælgere, som jo ikke stemte konservativt ved sidste valg, så dette finder jeg mest passende, siger Birgit Jonassen.

 På trods af skiftet beholder hun sine poster i Herning Byråd.