Viceborgmester beskyldes for at dække over svindel

Viceborgmester Preben Andersen fra Skive (DF), bliver i en valgvideo fra SF beskyldt for at dække over svindel.

Viceborgmester Preben Andesen (DF) og Anders Bøge (SF fra Skive er røget i totterne på hinanden før kommunalvalget.
Viceborgmester Preben Andesen (DF) og Anders Bøge (SF fra Skive er røget i totterne på hinanden før kommunalvalget.
Foto: TV MIDTVEST

Grotesk. Og langt, langt ude. Sådan beskriver viceborgmester Preben Andersen fra Dansk Folkeparti de beskyldninger, byrådskollegaen Anders Bøge fra SF kommer med imod ham, i en facebookvideo.

I videoen kritiserer Anders Bøge viceborgmesteren for hans håndtering af to sager og beskylder ham for at være med til at dække over svindel.

Udviklingsprojekter med dårlig økonomi blev ikke undersøgt

Den første sag stammer tilbage fra 2015, hvor det kom frem, at Skive Kommune havde brugt mere end 10 millioner kroner ekstra end bevilliget på 90 lokale udviklingsprojekter. Halvdelen af dem blev stoppet på grund af dårlig økonomi. Men selvom udviklingsrodet var en dyr fornøjelse, besluttede byrådspolitikerne, pånær SF og Enhedslisten, at man ikke ville bruge tid og penge på at undersøge hele forløbet nærmere.

En af byrådspolitikerne var viceborgmester Preben Andersen fra DF.

Svindel i KL

Den næste sag handler om svindel i Kommunernes Landsforening, hvor Preben Andersen sidder i bestyrelsen. Her er der endnu ikke kommet en uvildig undersøgelse ovenpå TV2-dokumentaren "En rigtig møgsag".

Det er SF'er Anders Bøge fra Skive ikke tilfreds med og derfor har han lavet en valgvideo, hvor han anklager Preben Andersen for dermed at være med til at dække over svindel.

En beskyldning, Preben Andersen afviser. Han mener ikke, han alene kunne have fået KL's bestyrelse til at starte en uvildig undersøgelse op af forløbet.

- Det kan jeg jo ikke bare gøre. Det er jo ikke mig, der står med det her. Jeg er jo bare i bestyrelsen. Når jeg har de konkrete dokumenter, så skal jeg gå ind og reagere ud fra det. Men jeg har ikke de konkrete dokumenter endnu, fortæller han.

Valgvideoen på Facebook spørger seerne, om det  ikke er på tide, at Preben Andersen bliver draget til ansvar.

- Det, vi ønsker at få ud af det her er rent faktisk at de mennesker, der sidder og håndterer skatteborgernes penge, de også får lavet de undersøgelser der skal til, når der er noget der går galt, siger Anders Bøge om anklagerne.

- Det er så grotesk, det han har lavet her. Og det er... Jeg forstår slet ikke, manden vil være sig selv bekendt. Han er langt langt ude, lyder det fra Preben Andersen, der har mødtes med TV MIDTVEST og Anders Bøge for at tale om sagen.